2022, here we are!

2022, here we are!

Oudjaarsavond is gevierd, geknald, daarom soms verknald, verdronken, meegezongen en inmiddels herinnering. We schrijven 1 januari 2022! Waar staan we en waar gaan we naar toe?

In ons land is het economisch herstel sterker dan in andere Europese landen, geeft een economisch kwartaalbericht van de Rabobank aan. Dat klinkt hoopvol, maar er zijn nog wel wat hobbels te nemen. De vraag is er wel, maar er zijn aanhoudende tekorten aan grondstoffen en halffabricaten, naast de problemen met transport en containervervoer. Levertijden afgeven is moeilijk en er is veel onzekerheid. Gevolg is ook het uitstellen van investeringsplannen. Daarnaast zijn we nog lang niet van COVID-19 en al zijn verlammende gevolgen af.

Dus we starten met alleen maar slecht nieuws? Zeker niet. Veel bedrijven zijn innovatief in overleven. Dat kan door denken in alternatieven, door slim met energie om te gaan, door recycling te omarmen en uitgaan van mogelijkheden. Circulaire economie. Meer automatiseren om het tekort aan personeel op te vangen. Samenwerken, enzovoort.

Ja, 2021 was een bizar jaar, buiten kijf, maar hiervan geleerd hebbende, gaan we samen op naar een 2022 met nieuwe uitdagingen en kansen, met respect voor mens en natuur.

En dan is het echt 2022. Even terug naar de waarde waar het om draait; familie, vrienden, liefde, veiligheid en gezondheid. Dan ben je al ontzettend rijk. Maar daarnaast blijft ondernemend Nederland in beweging.

Met z’n allen op weg naar een voorspoedig, gelukkig en succesvol 2022. Proost op alles wat wenselijk is!

 

Hartelijke groet, Myriam Borghuis

TekstPoint Communicatie


, updated on

Myriam Borghuis

Myriam is eigenaar van TekstPoint Communicatie.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>