Alphen aan den Rijn, als grootste plaats binnen de gemeente Alphen aan den Rijn, ligt heel centraal in het Groene Hart én centraal in de Randstad. Door het centrum van deze historische stad stroomt de rivier de Oude Rijn, waarover de Romeinen in het jaar 41 na Chr. al de eerste brug bouwden. Verder vindt u in hier een diversiteit aan winkels en het fraaie theater Castellum.
In en rondom Alphen aan den Rijn zijn er vele mogelijkheden tot recreëren. Echte trekpleisters zijn het wereldwijd bekende vogelpark Avifauna en het historisch park Archeon. Evenementen, die jaarlijks duizenden mensen trekken, zijn o.a. grootste Jaarmarkt van Nederland, de Oldtimershow en de internationale hardloopwedstrijd ’20 van Alphen’. Alphen aan den Rijn, met een eigen strand aan de Zegerplas en het interactieve park Zegersloot, biedt zo een mooie combinatie van cultuur, sport en recreatie.

Zegerplas en Zegersloot

Rondom de Zegerplas vindt u sport, spel en recreatie. Ook een geweldige plek voor kinderen, die hier – dicht bij huis – hun eigen ‘strand’ hebben. Dat maakt Alphen aan den Rijn nog meer aantrekkelijk.

Het Park Zegersloot is een prachtig natuurgebied met vele gezichten. U loopt over mooie weggetjes met prachtig begroeide slootkanten, waar u zomaar een Galloway-rund kunt tegenkomen. Er is een speeltuin, een klimpark en de Alphense kinderboerderij. Ook vindt u daar een IVN, met het educatieve informatiepunt De Vlinder. Wilt u meer sportief bezig zijn? Neem de surfplank mee of ga eens waterskiën bij Wet ‘n Wild. En vlakbij, aan de Sportlaan, ligt de Bowling. U kunt ook een balletje slaan op het Alphense golfterrein Zeegersloot of midgetgolfen bij restaurant ‘Bij Hen’. En dan lekker een ijsje of een hapje na. Kiest u een andere keer weer voor pannenkoeken in restaurant Pannenkoe, tegenover de kinderboerderij. Kortom, u zult zich niet vervelen!

Locatie: Burg. Bruins Slotsingel, met twee grote parkeerterreinen.

VVV Alphen aan den Rijn – Aarkade 10
VVV Alphen aan den Rijn vindt u in de bibliotheek in het centrum, gelegen aan de rand van het winkelcentrum De Aarhof op Aarkade 10. In het VVV-informatiepunt vindt u een ruim assortiment aan toeristische zaken. Behalve de bekende toeristische artikelen als routekaarten, folders, horeca-informatie en souvenirtjes, is er ook een aantal, zelf samengestelde Alphen-specifieke producten opgenomen.

De gastvrije en servicegerichte vrijwilligers staan u graag te woord. Voor meer informatie en openingstijden: https://vvvinalphenaandenrijn.nl