Het Groene Hart

Alphen aan den Rijn, als grootste plaats binnen de gemeente Alphen aan den Rijn, ligt heel centraal in het Groene Hart én centraal in de Randstad. Door het centrum van deze historische stad stroomt de rivier de Oude Rijn, waarover de Romeinen in het jaar 41 na Chr. al de eerste brug bouwden. Verder vindt u in hier een diversiteit aan winkels en het fraaie theater Castellum.
In en rondom Alphen aan den Rijn zijn er vele mogelijkheden tot recreëren. Echte trekpleisters zijn het wereldwijd bekende vogelpark Avifauna en het historisch park Archeon. Evenementen, die jaarlijks duizenden mensen trekken, zijn o.a. grootste Jaarmarkt van Nederland, de Oldtimershow en de internationale hardloopwedstrijd ’20 van Alphen’. Alphen aan den Rijn, met een eigen strand aan de Zegerplas en het interactieve park Zegersloot, biedt zo een mooie combinatie van cultuur, sport en recreatie.

Zegerplas en Zegersloot

Rondom de Zegerplas vindt u sport, spel en recreatie. Ook een geweldige plek voor kinderen, die hier – dicht bij huis – hun eigen ‘strand’ hebben. Dat maakt Alphen aan den Rijn nog meer aantrekkelijk.

Het Park Zegersloot is een prachtig natuurgebied met vele gezichten. U loopt over mooie weggetjes met prachtig begroeide slootkanten, waar u zomaar een Galloway-rund kunt tegenkomen. Er is een speeltuin en de Alphense kinderboerderij. Ook vindt u daar een IVN, met het educatieve informatiepunt De Vlinder. Wilt u meer sportief bezig zijn? Neem de surfplank mee of ga eens waterskiën bij Wet ‘n Wild. En vlakbij, aan de Sportlaan, ligt de Bowling. U kunt ook een balletje slaan op het Alphense golfterrein of midgetgolfen bij Amigo. En dan lekker een ijsje of een hapje na. Kiest u een andere keer weer voor pannenkoeken in de Schaapskooi. Kortom, u zult zich niet vervelen!

Locatie: Burg. Bruins Slotsingel, met twee grote parkeerterreinen.

VVV-informatiepunt in het centrum
In het brugwachtershuisje ‘Het Brugwachtertje’, het VVV-informatiepunt in het centrum van Alphen aan den Rijn, vindt u een ruim assortiment aan toeristische producten. Behalve de bekende toeristische producten als routekaarten, folders, horeca-informatie en kleine souvenirtjes, is er ook een aantal, zelf samengestelde Alphen-specifieke producten opgenomen. Het VVV-informatiepunt vindt u aan de Alphense burg. De gastvrije en servicegerichte vrijwilligers staan u graag te woord. Voor meer informatie: www.vvvalphenaandenrijn.nl


, updated on

Myriam Borghuis

Myriam is eigenaar van TekstPoint Communicatie.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>