Al 25 jaar is de Kunststoffenbeurs dé ontmoetingsplek voor de gehele kunststof- en rubberindustrie.

De focus ligt dit jaar op duurzaamheid, circulair ondernemen en op businesskansen in de kunststofindustrie. U kunt kennismaken met de nieuwste technologieën, machines en materialen.

De doelstelling van de Nederlandse overheid is 100% circulair in 2050. Een flinke uitdaging. Nederland recyclet inmiddels de helft van alle plastic verpakkingen. Daarmee zijn we koploper in Europa. Er komen steeds meer initiatieven betreffende hergebruik en duurzaamheid. De Kunststoffenbeurs laat, samen met de NRK, Rethink Plastics en MVO, zien, welke waarde kunststoffen en rubber toevoegt aan zowel de samenleving als de industrie.

Over kunststoffen wordt veel geschreven, ook in negatieve zin. Niet dat ze slecht zijn. De boodschap is wel: gebruik de aarde niet als grote prullenbak voor kunststoffen. Verzamel het na gebruik. Zorg voor een tweede leven of zet het in als brandstof.

Laten we het eens over de positieve kant hebben: noem een industrie, die kunststoffen niet positief kan inzetten. Het is een geweldig materiaal, dat voedsel, levens en goederen beschermt.

En de technologie en materiaalkennis blijven zich ontwikkelen. Ontdek het zelf op Kunststoffen 2023.

Meer informatie:

Kunststoffenbeurs 2023

Wanneer: 20-21 september

Locatie: ‘s-Hertogenbosch, Brabanthallen

www.kunststoffenbeurs.nl